Actualitate

Socialiștii nu se pot opri din FURAT! Deputatul PSRM, Usatîi – numit șef la „Barza Albă”

Astăzi, deputatul socialist Alexandr Usatîi ar urma să fie numit în funcția de director general interimar la Societatea pe Acțiuni „Barza Albă”, unul dintre cei mai mari producători de divin din Republica Moldova. Potrivit unor surse avizate din cadrul Agenției Proprietăți Publice, șeful APP, Ghenadie Țipordei se chinuie de două zile să-l numească director pe membrul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, căutând temei juridice în acest sens la indicația lui Alexandru Dodon, fratele fostului președinte al RM, Igor Dodon.

Menționăm că, după decesul directorului general Sergiu Babii, consiliul de administrare l-a numit  în funcția de director genereal interimar pe Arcadii Zastavnețchi, anterior, directorul Departamentului de marcheting și vânzări. La doar câteva săptămâni de la numirea sa în funcție, Arcadii Zastavnețchi a fost chemat „la covor” pentru a ceda fotoliul lui Alexandr Usatîi și a scrie o cerere de transfer la vechea sa funcție. Arcadii Zastavnețchi nu s-a conformat cerințelor lui Țîpordei. Pentru a nu face jocul socialiștilor, acesta a plecat în concediu medical.

Acum o zi, Alexandr Usatîi a declarat pentru Nordnews.md, că nu cunoaște nimic despre numirea sa în funcția de director general interimar la „Barza Albă.” A doua zi, deputatul socialist s-a răzgândit și a declarat pentru alte instituții media, că a depus deja o cere de angajare.

„Într-adevăr am aplicat la Agenția Proprietăți Publice știind că funcția de director interimar este vacantă. Fostul director general interimar a depus cererea de demisie din această funcție. Cererea este în examinare. Această procedură de investiție în funcție (de director general interimar – notă red.) nu prevedere organizarea unui concurs. Consiliul de Administrație al companiei examinează cererile și CV-urile depuse, după care ia o decizie.”

Alexandr Usatîi și-a început cariera politică în anul 2003, când în urma alegerilor locale, a devenit consilier municipal la Bălți din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). După alegerile locale din 2007, Usatîi a fost propus de către fracțiunea PCRM din Consiliul Municipal Bălți la funcția de viceprimar, funcție pe care o păstrează până în 2015. Ulterior, a aderat la PSRM, formațiune condusă la acel moment de Igor Dodon și a devenit președintele Organizației teritoriale Bălți a PSRM.

În mai 2018, Alexandr Usatîi a fost candidatul socialiștilor la funcția de primar al mun. Bălți, însă a fost devansat de reprezentantul Partidului Nostru, Nicolai Grigorișin, care a câștigat în primul tur de scrutin. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a candidat în Circumscripția nr. 9 – mun. Bălți și a ieșit învingător, fapt ce i-a asigurat un loc în fracțiunea PSRM din legislativul de la Chișinău.

Pentru anul 2020, deputatul socialist a declarat la ANI un salariu de 201 de mii de lei. În declarația de avere și interese personale, Usatîi a inclus două apartamente și un garaj. În același timp, el a menționat că, doar un apartament cu suprafața de 52,8 m.p., dobândit în anul 2007 contra sumei de 137 de mii de lei, îi aparține în totalitate. Alesul poporului a dobândit în anul 2020 o mașină de marca Toyota Auris, fabricată în anul 2015, contra sumei de 150 de mii de lei. Pe lângă aceasta, mai are o mașină de marca Ford Escort 1988, dobândită în anul 2003 contra sumei de 10 mii de lei.

S.A. „Barza Albă” numără aproape 150 de angajați. Aceasta dispune de un potențial de producere performant și un portofoliu reprezentativ de divinuri înnobilate la butoi de la 3 pînă la 50 ani. Compania colaborează cu cei mai buni distribuitori, iar piața de desfacere se extinde din Australia pînă în SUA, incluzînd așa țări ca România, Israel, China, țările Baltice, Cehia, Germania și întreg teritoriul CSI, Kazakstan, Kîrgîstan.

Sursa Nord News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *