Actualitate

Soluția imorală pentru Ucraina: când bătrânul samurai Kissinger face pace cu teritoriile altora

Sunteți de acord ca Ucraina să-i dea lui Putin o parte din țară în schimbul păcii?

– Ultimul care a venit cu această soluție este Henry Kissinger, bătrânul samurai al diplomației americane. El preia practic o teză susținută și de dl. Macron, care în esență sună așa: teritorii pentru pace.

– Adică Putin să rămână cu ce a furat și Ucraina să-i fie recunoscătoare că nu i-a luat mai mult. Totul în numele păcii.

– Eu pun problema ceva mai trivial. Dl Kissinger este unul dintre fericiții Planetei care au prins un apartament în superba clădire River House din New York. Un icon art deco al Manhattanului, River House este un loc atât de exclusivist, încât și-a permis să nu-l primească printre locatari pe Richard Nixon, teoretic fostul șef al lui Kissinger. Acum l-aș întreba pe dl. Kissinger dacă ar fi de acord să cedeze livingul apartamentului de 20 de milioane de dolari lui Putin în schimbul păcii.

– Căci este ușor să faci pace cedând teritoriile altora. Noi, românii, știm foarte bine cum este să-ți pierzi bucăți din țară în urma unor înțelegeri făcute peste capul tău. Vă ofer și analiza profesorului Sergey Radchenko, rus la origine și – ironie sau nu – cercetător la Kissinger Center, John Hopkins University din Washington D.C. Dl. Radchenko spune, într-un editorial din The Spectator, că Rusia „trebuie umilită în Ucraina”. În esență, pe un bully ca Putin, care suferă de lipsa măreției, nu-l mângâi pe cap și nu-l întrebi ce traume a avut în copilărie. Până la terapie, Putin ar trebui să primească o mamă de bătaie în Ucraina, ca să-i scoată din cap orice intenție viitoare de a agresa alte țări.

alt

Florin Negruțiu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. From spotmedia.ro this is a far better commentary than ‘batranul samurai’ (de unde si pana unde ?) to Kissinger’s stupidity, belonging to hero Zelenski:
    Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat, marţi, că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de graniţe de-a lungul „liniei de contact” în Donbas, aşa cum exista în ajunul invaziei ruseşti. Zelenski a comparat opiniile lui Kissinger cu împăcarea Germaniei naziste în 1938.
    „Domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei. Ca să nu existe o înstrăinare a Rusiei de Europa. Calendarul domnului Kissinger se pare că nu este 2022, ci 1938, iar el a crezut că vorbeşte cu o audienţă nu la Davos, ci în ceea ce era atunci Munchen”, a spus el.
    Timpul.md e timpul sa va maturizati acum ca lumea e interesata (si cat timp e interesata) de Basarabia si sa abandonati preluarea comentariilor unor amatori drept articole jurnalistice profesioniste sau chiar ca scrieri academice demne de studiu. Also, it’s long time that you loose all the syntax and grammatical errors in Romanian. Cand publicatzi articolele altora, va rog corectati-le si pe alea, nu preluatzi ‘as is’ (cu erori cu tot).
    Trebuie sa dau Cezarului ce e al Cezarului si sa va creditez interesul meu pe aici (in afara de cel de la sine inteles, radacinile mele) cu faptul ca, legat de conflictul din Ucraina si tot ce e tangential cu el, timpul.md este – pentru mine- site-ul jurnalistic cu cea mai prompta furnizare de informatii reale (nu glumesc, am gasit stiri aici pe care CNN si BBC le-au anuntzat ore ori chiar zile dupa voi) ! Tocmai de aceea, e timpul sa cresteti si sa evoluati si pe alte paliere si pe urma…sky is the limit as the say goes ! Please don’t take this in the wrong way !

  2. Romania si alte tari au fost de asemenea nevoite sa jertfeasca teritorii (plus oamenii de pe ele), „in interesul pacii”. Straniu la toata chestia e faptul ca mereu unii jertfesc, iar rusii ofera „pacea”. Nu sunt as in istorie, nu-mi amintesc: cand au cedat rusii ultima oara teritorii in schimbul pacii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *