CSI / RusiaExterneRăzboiUcraina

Sondaj: Germanii vor ca Ucraina să înceapă negocierile cu Rusia după aproape 15 luni de război

Majoritatea germanilor doresc ca Ucraina să înceapă negocieri cu Rusia pentru încheierea războiului declanşat de invazia rusă în urmă cu aproape 15 luni, arată un sondaj de opinie efectuat de institutul de cercetare YouGov pentru agenţia Dpa.

La întrebarea „Credeţi că Ucraina trebuie sau nu să negocieze cu Rusia pentru a încheia războiul în acest moment?”, 55% din cei care au răspuns au fost pentru tratative de pace imediat, iar 28% împotrivă.

O majoritate de 54% s-a pronunţat împotriva unei oferte de aderare la NATO pentru Ucraina.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-10 mai pe un eşantion de 2147 de germani din toată ţara. Rezultatele au fost ponderate şi sunt reprezentative pentru populaţia cu vârste de peste 18 ani.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care va participa la summitul NATO din Lituania, în iulie, speră ca liderii statelor aliate să deschidă calea ţării sale către aderare, reaminteşte dpa. Într-un discurs din aprilie, el a afirmat că „nici majoritatea ucrainenilor, nici majoritatea europenilor, nici majoritatea locuitorilor din întreg spaţiul NATO nu îi vor înţelege pe liderii alianţei dacă nu se lansează o invitaţie politică binemeritată pentru Ucraina în alianţă la acest summit de la Vilnius”.

Liderul de la Kiev insistă pentru o aderare „accelerată” a Ucrainei la NATO, în urma unui tratament preferenţial. Statele Unite şi alte ţări membre, cum ar fi Germania, şi-au exprimat rezerve în această privinţă, având în vedere că una din condiţiile preliminare pentru aderare este neimplicarea în conflicte internaţionale.

Duminică, Zelenski – ca reprezentant al poporului ucrainean – va fi distins la Aaachen, în Germania, cu Premiul Charlemagne; încă nu se ştie dacă el va participa personal la ceremonie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nesimtitii de germani vor in primul rnd din nou gaze ieftine.Vai…ce le pasa nemtilor de Ucraina ! Burta lor sa fie plina, in rest… da-i dracu de prosti ! Totul pana la ei, totul pana la burta, totul pana la afacerile lor. Economia germana nu merita salvata de americani dupa al doilea razboi mondial. Germanii nu merita slvati.

    1. Da, ai dreptate. Dar sa nu uitam ca daca faci un sondaj in Germania, probabilitatea sa nimeresti un fost RDGist (adica un rusificat, precum moldovenii), sau un rus sadea, deghizat in neamt, e foarte mare – de acolo vin rezultatele de mai sus. Plus ca mai sunt si o gramada de zevzeci, pacifisti si fumatori de iarba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *