Actualitate

Stanislav Pavlovschi, fost ministrul al Justiției în guvernul ACUM-PSRM: „Aroganța și îngâmfarea voastră a devenit deja emblematică și iritantă pentru societate”

„Organizarea de concursuri pentru funcții-cheie în stat este o eroare! Concursurile pot fi desfășurate în privința funcțiilor de executant, dar nu în privința primilor persoane, care determină politicile statului în diverse domenii. Hai să organizam atunci concursul și pentru funcția de președinte al țării sau un concurs la funcția de prim-ministru… Nicăieri în lume nu se face așa ceva. Ați văzut măcar o dată un concurs la funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA ? Sau la funcția de director CIA? Sau la funcția de director FBI?”, întreabă vicepreședintele PPDA.

Potrivit lui Pavlovschi, soluția este cu totul asta. „Aveți nevoie de o banală listă de rezervă, în care vor fi incluse mai multe persoane notorii. Faceți un efort, întocmiți această listă. Țara este foarte mică și se vede foarte bine cine și ce prezintă. Învățați, vă rog, să discutați cu oamenii. Aroganța și îngâmfarea voastră a devenit deja emblematică și iritantă pentru societate”.

În opinia lui Pavlovschi, nicio persoană cu demnitate nu poate participa la „concursurile voastre, care nu prezintă altceva decât o ușă din spate, prin care reprezentanții vechii guvernări au o minunată posibilitate să acceadă la putere”.

„Ați auzit ceva de politica de cadre? Sau de head-hunting? Dacă nu sunteți capabili să găsiți persoane potrivite, adresați-va la HR-companii! Utilizați experiența ONU, UE, dați posibilitatea oamenilor să-și creeze profilurile în diverse domenii, din care apoi veți alege candidații ! Utilizați metode moderne. Lăsați, va rog, concursurile voastre primitive, care nu prezintă decât un eșec total, pentru care veți fi dur taxați. Poporul așteaptă din 24 februarie încoace. Cinci luni deja…”, a conchis Pavlovschi, ministru al Justiției în perioada 8 iunie – 23 iunie 2019.

https://www.ziarulnational.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *