CSI / Rusia

Statistici REALE (XI) Ce se întâmplă în Rusia? 70% din necesarul de produse alimentare este importat. Nivelul mortalităţii provocate de traume este comparabil cu cel din statele ca Angola şi Liberia

După destrămarea Uniunii Sovietice, numărul animalelor cornute a scăzut vertiginos (milioane de capete): oi şi capre – de la 67 la 10, vite – de la 21 la 12.

O vacă din Israel dă anual în medie 11.381 litri de lapte, o vacă din SUA – 9.331, o vacă din Japonia – 7.490, o vacă din Europa – 6.139, o vacă din Australia – 5.601, o vacă din Rusia – 3.698 litri.

70% din necesarul de produse alimentare din Rusia este asigurat de importuri.

Pe 15 februarie 2010, în Rusia a fost anulată certificarea obligatorie a produselor alimentare şi cosmetice. Certificatul privind corespunderea standardului de stat (GOST) a produselor a fost înlocuit cu o declaraţie benevolă a producătorului. În prezent, 70% din produsele alimentare de pe piaţa locală nu corespund standardului de stat. Se preconizează că va fi anulată şi licenţierea activităţii în medicină şi farmacologie.

Riscul de a pierde viaţa din cauza unei traume în Rusia e de patru ori mai mare decât în UE. Nivelul mortalităţii provocate de traume este comparabil cu cel din statele africane precum Angola şi Liberia.

În unităţile speciale de intervenţie ale MAI (OMON) sunt angajaţi peste 25 mii de oameni.

36% din lifturile Moscovei şi-au depăşit termenul de exploatare. În Sankt Petersburg – 49%.

În Moscova există 257 de WC-uri publice gratuite, în Sankt Petersburg – 275. Cu alte cuvinte, un WC revine la 25 mii de locuitori. Toate WC-urile se închid la ora 19. În Roma antică au existat 144 de WC-uri publice.

La sfârşitul semestrului IV al lui 2011, preţul maxim al unui metru pătrat dintr-un apartament de lux din Moscova a constituit 61 mii de dolari, iar preţul minim – 30 mii de dolari. Cele mai scumpe apartamente din capitala Rusiei se află în sectoarele Ostojenki, Arbat şi Lacurile Patriarşih.

Cu un kilogram de aur poţi să cumperi în Moscova doar doi metri pătraţi într-un apartament decent.

Statistica anunţurilor în presă arată situaţia reală pe piaţă imobiliară din Rusia: vând – 30 mii, cumpăr – 3473, dau în chirie – 284 mii, închiriez – 33,7 mii, schimb – 1596, caut coleg de cameră – 4814.

(Va urma)

Traducere I. M. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *