Actualitate

Statul cumpără produse medicale din banii cetățenilor și din donațiile mai multor companii dar PR își face Dodon cu ambasadorul rus și chinez

Aseară, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, a aterizat un avion rusesc, care a adus 50 de tone de produse medicale, cumpărate din China din banii cetățenilor care achită taxe și a donatorilor.

Potrivit lui Dodon, lotul a fost cumpărat – o parte din banii statului, iar o parte din sursele donate de mai multe companii din țara noastră, persoane fizice din țară și din diasporă şi organizații internaționale.

Potrivit ministrului, lotul conţine 80 de mii de kituri de amplificare, 80 de mii de kituri de extractie si 50 de mii de kituri de prelevare a probelor, care vor fi folosite pe platforma laboratoarelor ANSP.

De asemenea, este vorba de 196 de mii de ecrane de protecţie şi peste 100 de mii de respiratoare, 200 de mii de viziere de protectie pentru uz multiplu si pot fi prelucrate.

În acest lot s-au regăsit şi donaţiile din partea unor companii. Astfel, Orange Moldova a livrat 15 mii de mănuşi, 15 mii respiratoare, 15 mii de costume, 15 mii de perechi de încălţăminte de protecţie şi 2 mii de ecrane de protecţie. "Toate sunt deja livrate sunt institutiilor medicale spitaliceşti cu componenta de terapie intensivă, dar si pentru asistenţa primară", a spus Dumbrăveanu.

Cine a plătit acest echipamente?

– Compania Orange a donat pentru achizționarea a 15 000 de seturi de protecție pentru cadrele medicale

Kaufland a donat peste jumătate de milion de lei pentru echipamente și consumabile

– Alt echipamente și donații făcute de UNICEF Moldova, SRL ,,MOLDRETAIL GRUP”, Comunitatea evreiască din RM, Asociația de Cooperare Economică Moldova-China și Ambasada RM în China, compania ”Hefei Kadian”, companiile chineze ”Interwine” și ”Poly Grup”, primăria orașului chinez Nachang, provincia Jiangxi, etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *