Actualitate

Studiu: 30 g de ciocolată neagră cu 85% cacao consumate zilnic ne fac mai fericiți

Potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, câteva bucățele de ciocolată ne pot îmbunătăți dispoziția. Cercetătorii din Coreea au descoperit că adulții sănătoși care consumau zilnic un total de 30g de ciocolată neagră cu 85% cacao erau mai fericiți comparativ cu cei care mâncau ciocolată cu mai puțină cacao sau nu consumau deloc.
Aceste beneficii se regăsesc doar în variantele cu 85% cacao, pentru că aceste produse timd să aibă o cantitate redusă de zahăr, grăsimi și alți aditivi precum coloranți și ulei de palmier.

Ce înseamnă ciocolată neagră cu 85% cacao?

Ciocolata neagră cu 85% cacao presupune că 85% din produs este făcut din cacao, iar restul de 15% tinde să conțină zahăr, vanilie și alte ingrediente extrase. Din acest motiv are o aromă mai puternică. Ciocolata cu lapte în schimb este realizată din boabe de cacao, unt de cacao, zahăr și pudră de lapte și, în general, conține doar 20% cacao în Europa și 10% în America.

Cacao se folosește pentru producerea ciocolatei. Este bogată în fibre, fier și fitochimicale cunoscute pentru susținerea sistemului imunitar și reducerea riscului de apariție a bolilor precum cancer, demență, artrită, boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Pentru acest studiu cercetătorii au lucrat cu 46 de participanți care au consumat zilnic câte 30g de ciocolată neagră cu 85% cacao, 30g de ciocolată neagră cu 70% cacao sau n-au consumat deloc timp de trei săptămâni.

Dispoziția participanților a fost măsurată folosind un sistem psihologic care conține 20 de adjective care indică stări negative sau pozitive. De asemenea, pentru a determina efectele asupra microbiomului tractului intestinal, au fost analizate și fecalele participanților.

Astfel s-a descoperit că dispozițiile negative erau reduse semnificativ în grupul participanților care consumau ciocolată neagră cu 85% cacao, dar nu și în grupul care consuma ciocolată cu 70% cacao.

Sursa: CSID

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *