Actualitate

STUDIU. Jumătate din crenvurştii de pe piaţă sunt coloraţi cu extract de gândaci

Potrivit studiului, carnea se regăseşte în crenvurşti în proporţii diferite, astfel că sunt crenvurşti în care pieptul de curcan se regăseşte în produs în proporţie de 53%, dar şi produse în care pieptul de pui variază între 23% şi 80%.

„La 7% din produsele analizate nu apare menţionată în lista ingredientelor cantitatea de carne din reţeta folosită la fabricarea crenvurştilor. La 26% dintre produsele analizate s-a folosit carne separată mecanic (carne de pasăre separată mecanic, carne de pui şi curcan separată mecanic, carne de pui separată mecanic şi carne de curcan separată mecanic)”, se arată în documentul dat publicităţii de APC.

Top 10 mărci de crenvurşti după conţinutul de carne:

1. Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpă de porc şi fără aditivi;

2. Golfera/Italia cu 88% carne de pui şi 2 aditivi;

3. AIA/Italia cu88% carne de curcan şi pui, dar cu 5 aditivi;

4. Dulano/Germania cu 87% carne de porc şi 2 aditivi;

5. Aldis/România cu 87% carne (60% piept de pui şi 27% carne lucru pui) cu 3 aditivi;

6. Martinel/Reinert/România cu 85% carne de porc şi 3 aditivi;

7. Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpă de pui) şi 9 aditivi;

8. Perfect Poultry/Slovenia cu 82% carne de pui şi 5 aditivi;

9. Agil/România cu 80% piept de pui şi fără aditivi;

10. Zimbo/Ungaria cu 80% carne (60% carne de porc si 20% carne de vită) şi 5 aditivi.

Citeste mai mult pe adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *