Actualitate

(STUDIU) Republica Moldova este cea mai afectată ţară de criza de albine din toată Europa

Pentru polenizarea eficientă a culturilor şi florilor, ţara noastră are nevoie de, cel puțin, 450 de mii de familii de albine, susțin specialiștii. Acum există, însă, doar 150 de mii de familii.

„În anii ’80 ai secolului trecut, în Moldova, erau circa 400 de mii de familii de albine. Către sfârșitul anilor ’90, numărul familiilor de albine s-a redus considerabil, acesta fiind de aproximativ 80 de mii. Începând cu 2005, apicultorii din Republica Moldova au tras un semnal de alarmă și au început să fie implementate mai multe strategii pentru ca să se redreseze starea de lucruri în acest sector”, a declarat pentru Mesager președintele Asociației Apicultorilor din Republica Moldova, Ștefan Condratiuc.

Apicultorii susțin că autoritățile ar trebui să le ofere mai mult ajutor, pentru a avea acces la subvențiile oferite de stat.

Potrivit studiului realizat de experții englezi de la Universitatea din Reading, peste jumătate din țările europene se confruntă cu insuficienţa de albine pentru polenizarea culturilor.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *