Actualitate

SUA cere eliberarea moldoveanului care a fost „condamnat” la 3 ani de pușcărie de o instanță din regiunea separatistă nistreană

„Exprimarea opiniilor nu este o crimă. SUA condamnă pedepsirea lui Ghenadie Ciorba și Mihail Ermurachi pentru acuzații motivate politic pentru exercitarea libertăților de exprimare și de întrunire.
Facem apel la autoritățile de facto din regiunea transnistreană să le elibereze imediat”, se arată în mesajul publicat de Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncii al Departamentului de Stat al SUA.
Biroul politici de reintegrare a sesizat autoritățile naționale competente în legătură cu „condamnarea” din data de 19 iulie curent, a cetățeanului Republicii Moldova Ghenadii Ciorba, care pe lângă perioada de reținere nefondată de peste un an (03 iulie 2020- 18 iulie 2021) urmează a fi privat ilegal de libertate pentru încă 3 ani și 3 luni în regiunea transnistreană. Potrivit unui comunicat emis de Biroul politici de reintegrare acesta a fost reținut ilegal la 3 iulie 2020, în orașul Rîbnița, în urma exprimării dezacordului de restricționare abuzivă de către Tiraspol (sub pretinse pretexte pandemice) a dreptului la libera circulație a locuitorilor între ambele maluri ale râului Nistru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *