Actualitate

SUA/Congres: Democrații au blocat Camera Reprezentanților, cerând votarea unei legislații mai aspre împotriva armelor de foc

Zeci de democrați au pus stăpânire pe sala de ședințe timp de peste 14 ore, așezați pe podea și protestând zgomotos, înainte ca președintele republican al Camerei, Paul Ryan, să închidă camerele de televiziune și microfoanele și să încerce aducerea la ordine a protestatarilor.

Aceștia au promis că vor continua până când liderii republicani vor permite un vot asupra legislației privind controlul armelor de foc, după masacrul din 12 iunie.

"Câte mame, câți tați mai trebuie să verse lacrimi de durere înainte ca noi să facem ceva? Am fost aleși să conducem, domnule președinte", a declarat Lewis, așezat pe podeaua Camerei Reprezentanților.

Paul Ryan a refuzat cererea democraților, forțând în schimb un vot asupra unui alt proiect legislativ.

Nici Senatul american nu a reușit luni să adopte o serie de legi mai aspre menite să îi împiedice pe suspecții de terorism să achiziționeze arme.

"Membrii noștri s-au strâns pe podeaua Camerei în semn de protest pentru faptul că nu putem nici măcar să supunem la vot, pentru că noi credem sincer că, dacă s-ar supune la vot, am câștiga", a declarat Nancy Pelosi, lidera minorității democrate, în fața Capitoliului, alături de familiile unor victime ale violențelor cu arme de foc.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a calificat protestul drept o reacție la frustrările adunate în ani de lipsă de acțiune în privința legislației armelor de foc.
 
agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *