Război

SUA și Marea Britanie califică războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept un război global

Vicepreședintele american Kamala Harris și premierul britanic Rishi Sunak au descris invazia rusă din Ucraina drept un război global.

Sunak și Harris au adus un omagiu solidității relațiilor britanico-americane și au fost de acord că nu există o dovadă mai clară a acestui lucru decât faptul că ambele țări sunt cei mai apropiați parteneri internaționali ai Ucrainei.

Politicienii au discutat despre modul în care se poate accelera acțiunea internațională în ceea ce privește Ucraina pentru a-i permite acesteia să câștige războiul și să asigure o pace dreaptă și durabilă. Aceștia au fost de acord că este important să se gândească nu numai la nevoile imediate ale Ucrainei, ci și la modul în care comunitatea internațională ar putea să se asigure că Ucraina nu se va mai confrunta niciodată cu astfel de amenințări.

“Au fost de acord că războiul lui Putin în Ucraina este un război global, atât în ceea ce privește impactul său asupra securității alimentare și energetice, cât și în ceea ce privește implicațiile sale asupra normelor recunoscute la nivel internațional, cum ar fi suveranitatea”, se arată în declarație

Premierul britanic și vicepreședintele american au condamnat acele țări care au sprijinit eforturile lui Putin din punct de vedere politic și militar.

Premierul britanic Rishi Sunak ar fi susținut crearea unor capacități standard NATO îmbunătățite pentru Ucraina, care ar trebui să îi ofere protecție înainte de a deveni membră a Alianței.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *