Economie

SUA și România au semnat acordul de construire a reactoarelor 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari/ Proiectul va fi coordonat de AECom și implementat de un consorțiu de companii din SUA, România, Canada și

SUA au fost reprezentate de secretarul Departamentului de Energie Dan Brouillette și de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. România a fost reprezentată de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu.

„Acest proiect de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari, prin care se va recondiționa Unitatea 1 și se vor construi Unitățile 3 și 4, va contribui la independența energetică a României și va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică”, a declarat Zuckerman, printre altele, la semnarea acordului.

”Astăzi, Statele Unite, reprezentate prin Secretarul Departamentului de Energie Brouillette și Ambasadorul Adrian Zuckerman și România, reprezentată prin Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil-Daniel Popescu, au semnat un Acord interguvernamental (AIG), prin care se vor facilita lucrări de construcție și recondiționare a reactoarelor de la Cernavodă. În timpul ceremoniei de semnare, Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Acest proiect de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari, prin care se va recondiționa Unitatea 1 și se vor construi Unitățile 3 și 4, va contribui la independența energetică a României și va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică. Proiectul va fi coordonat de AECom și va implica un consorțiu format din companii din S.U.A, România, Canada și Franța”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *