Internațional

SUA vor anunța în următoarele zile un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina – Reuters

Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în valoare de 1,1 miliarde de dolari. Acesta este în prezent în curs de examinare și se așteaptă să fie anunțat în zilele următoare.

Acest lucru este raportat de Reuters, citând oficiali americani informați. Se știe că Ucraina va primi sisteme de rachete cu lansare multiplă M142 HIMARS, muniție, diverse tipuri de sisteme antidronă și sisteme radar, precum și piese de schimb.

În plus, pachetul de asistență include instruirea militarilor ucraineni și asistență tehnică.

“Se așteaptă ca fondurile din Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei (USAI), alocate de Congres, să fie folosite pentru a permite administrației Biden să achiziționeze arme din industrie, mai degrabă decât din stocurile de arme existente în SUA”, se arată în comunicat.

De remarcat că Statele Unite au oferit deja Ucrainei un ajutor militar de peste 15 miliarde de dolari pentru a o sprijini în timpul unui război de amploare cu Rusia.

Reamintim că secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că Ucraina poate folosi armele primite de la Statele Unite pentru a-și recâștiga teritoriile capturate de trupele rusești. Țara noastră are tot dreptul să facă acest lucru.

Și consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite vor continua să ofere asistență militară Ucrainei. Mobilizarea în Rusia și referendumurile false ale Kremlinului în teritoriile ocupate nu vor împiedica furnizarea de arme armatei noastre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *