Opinii și Editoriale

Sub Papuc, in continuare?…

Pe timpul comunistilor cei „vechi”, posturile de politie la intrarile in oras erau un bastion de forta. Pe timpul comunistilor „mai noi”, acestea s-au transformat intr-un fel de VAMa care functioneaza „bine” si acum. Nimic nu se intampla, toata lumea trece, doar ca unii platesc niste „taxe” de trecere, iar altii sunt salutati respectuos.

Se „sufoca” orasul la intersectii, iar politistii stau in „adaPOSTURILE” lor, sau pe traseu, la locuri mai „manoase”, cum citisem recent intr-un articol – „sa manance si ei”. Pai, pe timpul lui Papuc ei „mancau” si asfaltul, nu doar buzunarele soferilor. Sa presupunem ca aceste posturi sunt pentru ordinea publica. Dar, sa nu aiba oare infractorii alte intrari in oras, din care motiv se inghesuie la „vamile comuniste”? Nu cred! Mai curand e un fel de a gandi, de a vedea/nu vedea lucrurile.

Am citit un articol bun, scris de maestrul Constantin Tanase, despre preluarea puterii si m-am simtit provocat sa pun un accent. Sunt de acord ca puterea nu se afla la cateva persoane proaspat numite in functii, ci in structura (criminalizata) a multor institutii ne-purificate inca. Ma dezamageste insa altceva, si anume, faptul ca unele personalitati, nou incadrate la conducerea unor structuri, „se dizolva” (asa cum a scris perfect Constantin Cheianu) si vin la tribuna noului guvern cu mesajele celor „de jos”, adica… ale celor vechi.

Nu am pierdut respectul fata de dl Victor Catan si nici speranta ca va face ordine in „institutia excesiv politizata si cu simtul pretuirii banului”, care este Ministerul de Interne, insa, deocamdata, aceeasi VAMa functioneaza, dupa aceleasi principii vechi. Cazul socant cu cei doi politisti accidentati, carora n-a sarit nimeni sa le dea o mana de ajutor, a aratat ce respect si-au dobandit acestia in societate. Si scriu asta cu mare regret… Nu se apropia nimeni sa-i ajute, soferii ii ocoleau. E o constatare groaznica, dar nu fara motiv, probabil.

Apropo de faptul ca cei doi nu aveau prinse centurile de siguranta – niciunul din factorii decizionali nu s-a pronuntat nici macar cu o… aluzie. Nu de „mai multi” politisti avem nevoie, ci de politisti buni si bune legi pentru societate, nu pentru ei. Pentru salarii bune si purificarea „efectivului” trebuie sa opteze noua conducere, nu pentru numar mai mare de angajati si metodele vechi, de-ale lui Papuc.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *