Timpul Local

Succesul tinerilor moldoveni peste ocean

Originar din Orhei, Dumitru Lungu a ajuns, in vara anului 2008, in SUA, unde acum mixeaza in cluburile de noapte americane, fiind apreciat ca un DJ de valoare. Acest lucru nu s-a intamplat insa deodata. „Mai intai am studiat viata de noapte a americanilor, dupa care m-am inscris la o competitie de DJ.

Pana la urma, desi nu a fost simplu, dar nici foarte complicat, am ocupat prima pozitie. Toti au ramas uimiti de stilul de muzica si de atmosfera pe care am creat-o. Din acea clipa am inceput sa cunosc multa lume si lumea sa ma cunoasca pe mine”, ne povesteste Dumitru.

Pasiunea lui Dumitru Lungu pentru DJ-ing a inceput prin 2004, cand mixa prin cluburile din Moldova, dar si in cele din Ucraina, Romania, Rusia, Bulgaria. In tot acest timp, a colaborat cu prietenul sau de meserie, DJ Thomas Faith (premiat cu discul de argint in cadrul concursului „DJ Top 10 Moldova”) si cu MC Mike.

Daca la Facultatea de Matematica si Informatica, de la Universitatea de Stat din Moldova, era un simplu student, in America s-a lansat ca DJ Add4Right (adica „a opta pentru bine” sau „a fi corect”): „Am ales ceva unic, care sa fie usor de gasit in motoarele de cautare si, plus la asta, imi place ca totul sa fie corect, adica right”.

In prezent, DJ Add4Right se afla in statul american Virginia Beach, dar calatoreste foarte des in statele vecine, avand invitatii de la renumite cluburi de noapte: „De la fiecare deplasare ma aleg cu cativa prieteni, deoarece receptionez pozitiv mesajul de la fiecare in parte si pastrez relatiile bune cu toti”. Acest succes se datoreaza ambitiei si dorintei de a face ceva inedit, care sa placa publicului. De fiecare data laudele la adresa moldoveanului nu inceteaza sa vina, iar odata cu aparitia lui in club, atmosfera se degajeaza. „Great job!” („Ai facut o treaba buna!”), „Awesome” („Super!”) sau „You’re my Man!” („Esti omul meu!”) – sunt cateva dintre aprecierile americanilor.

Acest job ii ofera lui Dumitru Lungu, pe langa satisfactia personala, si una financiara. Banii pe care ii castiga mixand in cluburile americane ii sunt suficienti, mai ales pentru un student venit din Moldova: „Nu pot spune suma exacta pe care o adun, dar castig destul de bine pentru doua ore de lucru pe noapte”.

DJ Add4Right are planuri marete si pentru viitor, pe care si-l vede in R. Moldova: „Chiar daca ma bucura succesul pe care il am aici, peste ocean, imi este dor de familie si de prieteni si peste putin timp am de gand sa ma intorc acasa, deoarece, impreuna cu Thomas Fiath si MC Mike lucram asupra unui proiect interesant – „DUB DELICIOUS” (http://www.myspace.com/dubdelicious), dar veti afla putin mai tarziu mai multe detalii”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *