Actualitate

Suedia renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID

De asemenea, sunt eliminate cerinţele privind certificatul verde pentru a intra în spaţiile publice, precum şi recomandarea de a purta o mască în mijloacele de transport în comun în perioadele aglomerate.

„Pandemia nu s-a încheiat, dar intrăm într-o fază cu totul nouă… cunoştinţele s-au îmbunătăţit… mai multe studii arată că Omicronul duce la o boală mai puţin gravă”, a declarat săptămâna trecută premierul Magdalena Andersson, la anunţarea acestei măsuri.

Chiar dacă varianta Omicron a provocat o creştere a numărului de infecţii, aceasta nu s-a tradus printr-o creştere a numărului de spitalizări pentru forme severe ale bolii în ţară în care populaţia este vaccinată pe scară largă.

Peste 83% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani a primit până în prezent două doze de vaccin, iar puţin sub 50% au primit trei doze. Revenirea la locul de muncă în Suedia va fi treptată, la fel ca şi predarea faţă în faţă în cadrul facultăţilor.

Recomandarea de a rămâne acasă pentru persoanele care prezintă simptome de COVID rămâne în vigoare. Guvernul a anunţat săptămâna aceasta că restricţiile anti-COVID privind călătoriile din restul UE, din Spaţiul Economic European şi din ţările nordice vor fi ridicate începând de miercuri.

Restricţiile de călătorie din restul lumii urmează să expire la sfârşitul lunii martie. Săptămâna trecută, Danemarca a devenit prima ţară din UE care a ridicat aproape toate restricţiile privind coronavirusul. Aceasta a fost urmată rapid de Norvegia, unde prim-ministrul Jonas Gahr Store a declarat că societatea trebuie să „trăiască cu virusul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *