Externe

Sute de protestatari înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină în Franța (VIDEO)

Poliția franceză și activiștii de mediu au dus sâmbătă lupte violente în jurul unui uriaș rezervor de irigații agricole din vestul rural al Franței.

Ministrul de interne a raportat peste 30 de persoane rănite și a declarat că poliția a detonat peste 4.000 de grenade de dispersie neletale în timp ce respingea sute de protestatari, unii înarmați cu macete, topoare și bombe cu benzină.

Confruntările din jurul rezervorului care se construiește în comunitatea rurală Sainte-Soline au evidențiat presiunea tot mai mare asupra resurselor prețioase de apă în contextul schimbărilor climatice.

Autoritățile franceze susțin că rezervoarele gigantice de irigații sunt necesare pentru a le permite fermierilor să continue să cultive produse alimentare în condițiile în care secetele sunt tot mai frecvente. Criticii spun că rezervoarele susțin tipuri de agricultură industrială nesustenabile din punct de vedere ecologic și captează apa care, altfel, ar iriga în mod natural solurile și ar alimenta râurile și fluviile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Asta este versiunea democratiei Franceze. Asta se intimpla cint votezi de 2 ori pentru un presedinte care a fost bancherul Rottenchilds-ilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *