Actualitate

Tarife mai mici la energie. Costurile operaționale ale Gas Natural Fenosa Furnizare scad cu 20% (Mold-street)

Pe 28 septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat valoarea costurilor de bază pentru primul an de valabilitate a Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea de energie electrică de către furnizorul final și furnizorul de servicii universale în anul de bază 2018.

Potrivit moldstreet.com, costurile de bază ale furnizării energiei electrice la prețuri reglementate pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie au fost aprobate în valoare de 62 milioane lei, care includ: costurile de personal – 21 milioane lei; costuri materiale – 0,7 milioane lei; cheltuieli pentru serviciile organizațiilor terțe – 40,3 milioane lei.

Aceasta presupune o scădere a cheltuielilor de funcționare recunoscute pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie de aproximativ 20%.

Principalele motive pentru reducere sunt implementarea în ultimii ani a măsurilor de eficiență în cadrul planului de îmbunătățire a procesului și a experienței clienților.

Printre aceste inițiative se remarcă automatizarea procesului de tipărire a facturilor, plățile online, posibilitatea de soluționare online a incidentelor clienților fără necesitatea de vizitare a Oficiilor Comerciale, implementarea serviciului telefonic robotizat (IVR), a Oficiului virtual (Virtual Office), optimizarea proceselor de relație cu clientul folosind canale moderne de comunicare.

În același timp, reprezentanții întreprinderii au solicitat "un angajament mai puternic din partea autorității de reglementare în modernizarea sectorului, sprijinind punerea în aplicare a practicilor internaționale răspândite în sectorul energetic, cum ar fi acoperirea riscurilor prin asigurarea împotriva accidentelor, oferirea tichetelor de masă etc".

Sursa: mold-street.com via Radiochisinau.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *