Justiție

Tatăl și fiul vitreg, condamnați la ani grei de închisoare pentru tâlhărie și omor

Prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, din 27 decembrie 2022, doi bărbați, originari din raionul Telenești, au fost condamnați la închisoare pe un termen de 23 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunilor de răpire, distrugerea documentelor, tâlhărie și omor.

Așadar, potrivit actului de învinuire, la 8 aprilie 2022, învinuiții (tatăl și fiul vitreg), fiind în stare de ebrietate alcoolică, aflându-se în preajma unei stații de autobuze, în urma unui conflict verbal cu un alt bărbat, profitând de starea de neputință a acestuia creată de ebrietatea alcoolică, pentru a-i sustrage banii, i-au aplicat lovituri cu pumnul bărbatului, și l-au urcat cu forța în remorca unui motocultor, după care s-au deplasat pe o stradă din or. Telenești, transmite Echipa.md.

În timp ce se deplasau, motocultorul era condus de un învinuit, iar al doilea se afla în remorcă cu victima. Ulterior, au oprit motocultorul și au solicitat victimei să transmită banii pe care îi avea asupra sa. Din motiv că victima a refuzat, i-au aplicat mai multe lovituri și i-au legat mâinile la spate, iar după ce au transportat-o într-o carieră de nisip, au continuat să aplice violența fizică inclusiv cu un obiect contondent, cauzându-i leziuni corporale grave, în rezultatul cărora victima a decedat.

Pentru a ascunde faptele criminale, inculpații au îngropat victima pe teritoriul carierei de nisip, cadavrul fiind depistat peste mai mult de două săptămâni.

În timpul acțiunilor criminale, inculpații i-au sustras victimei buletinul de identitate, legitimația de pensionar, precum și suma de 2000 lei, bunuri pe care le-au distrus prin incendiere pentru a ascunde urmele infracțiunii.

În privința inculpaților a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *