Actualitate

Tehnocrații lui Dodon / Mesaj DEZGUSTĂTOR al șefului ANSP, Nicolae Furtună: „COVID a luat viața celor care și așa erau o POVOARĂ pentru ei și pentru cei din jur”

99 % din decesele înregistrate sunt persoane care au avut cel puțin o comorbitate, iar peste 70% din decese sunt persoane care au avut cel puțin 2 comorbități. Despre aceasta spune șeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, declarând că coronavirus, în general, a luat viața oamenilor care deja erau bolnavi, scrie TVR Moldova.

De asemenea, Nicolae Furtună spune că 1/3 din decesele din Republica Moldova, cauzate de coronavirus, vizează persoane care sufereau de diferite grade de obezitate.

„Patologia cardiovasculară predomină, persoanele cu diabet zaharat sunt vulnerabile, de când spunem noi că obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile și pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv. Mai mult de 1/3 din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate. Din COVID trebuia să facem multe concluzii, inclusiv astea. Nu vreau să fiu judecat și să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat și în Italia, și în Franța, din nefericire, și în Republica Moldova”, declară Nicolae Furtună.

De asemenea, șeful ANSP spune că trebuie să ne învățăm să trăim cu COVID, trebuie să ne învățăm să ne spălăm cât mai des mâinile și să purtăm măști.

Sursa:TVR Moldova
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *