Tenul cel de toate zilele…

În funcţie de tipul de ten trebuie să adaptăm diverse trucuri pentru întreţinerea zilnică şi nu numai.
Tenul normal
Pielea ta nu este nici prea grasă, nici uscată, ai rar coşuri sau zone înroşite, iar dacă porii sunt mici sau chiar invizibili aproape că te poţi considera fericită. Tenul tău nu necesită un efort foarte mare pentru îngrijire, cu toate acestea, trebuie să fii atentă. Mai ales că una dintre puţinele probleme alte tenului normal este apariţia poate chiar prematură a ridurilor.
1. Curăţă şi hidratează zilnic, cu produse delicate, pentru piele normală. Foloseşte-le pe cele cu antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi împiedică astfel formarea prematură a ridurilor.
2. Produsele care conţin vitaminele A şi C ar trebui incluse în ritualul tău de înfrumuseţare de câteva ori pe săptămână pentru că stimulează producerea colagenului.
3. Foloseşte o cremă de zi cu SPF şi una hidratantă de noapte.
Tenul uscat
Pielea ta se exfoliază vizibil, te „strânge”, iar roşeaţa şi senzaţia de mâncărime te deranjează adesea. Se întâmplă pentru că tenul tău nu produce suficient sebum sau nu reţine apa aşa cum ar trebui.
1. Pentru a potoli „setea” tenului tău, foloseşte produse de curăţat şi de îngrijire cu ingrediente emoliente, precum acidul hialuronic sau ceramide.
2. Evită loţiunile de spălat faţa sub formă de spumă pentru că îndepărtează stratul lipidic protector al pielii.
3. Dacă pielea ta se exfoliază văzând cu ochii, aplică seara un ulei natural de îngrijire, precum uleiul de măsline, de avocado sau untul de shea.
Tenul gras
La scurt timp după ce te speli, tenul tău începe să lucească. Problema vine de la porii care mereu sunt deschişi, dar şi de la punctele negre care se formează în bărbie, pe nas sau pe pomeţi. Dacă porii sunt mereu dilataţi, cu siguranţă ai tenul gras. Nu faci riduri timpurii, dar tratamentele cosmetice se impun.
1. Foloseşte zilnic produse de curăţare ce conţin acid salicilic sau alfa hidroxiacizi care îţi menţin porii liberi şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii.
2. Chiar dacă nu pare necesară, hidratarea este de fapt cea mai bună soluţie pentru a combate pielea grasă. Dacă stratul superior al pielii este deshidratat, glandele sebacee vor produce şi mai mult sebum. De aceea, trebuie să foloseşti frecvent o cremă hidratantă cu o formulă uşoară.
3. Alege loţiuni de faţă care nu conţin uleiuri şi care au factor de protecţie solară, pentru a preveni apariţia coşurilor.
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia