Politică

Teroare și panică printre propagandiștii lui Putin: Rusia trebuie să câștige împotriva Ucrainei, altfel toți rușii, „fără excepție”, vor plăti pentru crime de război

Olga Vladimirovna Skabeeva, numită și „păpușa de fier a lui Putin”, a susținut la televiziunea de stat că Rusia trebuie să câștige împotriva Ucrainei, altfel toți rușii, „fără excepție”, vor plăti pentru crime de război. „Să nu existe tribunale de la Haga, nici proceduri penale, nici reparații și pentru ca nimic din toate acestea să nu se întâmple, trebuie să intensificăm ostilitățile”, a spus ea, potrivit onet.pl.

În cadrul unuia dintre programele difuzate de postul public de televiziune Rossiya 1, unul dintre principalii propagandişti ruşi, Olga Skabeeva, a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla dacă războiul ar fi câştigat nu de Rusia, ci de Ucraina. Ea a subliniat că dacă un astfel de scenariu se va concretiza, Federația Rusă se va confrunta cu cereri de reparații de război și izolare, iar toți cei care au susținut războiul vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor.

Nu permitem, nici măcar nu o spunem cu voce tare, dar dacă se întâmplă ceva și țara noastră nu câștigă, atunci vina va fi îndreptată asupra tuturor, fără excepție, indiferent dacă sunt în Federația Rusă sau în afara ei. Doar că cei care sunt în afara țării vor fi arestați imediat. […] Cu toții vom fi de vină”, a spus ea, potrivit sursei citate.

Olga Skabeeva a spus că într-o astfel de situație, rușii nu pot permite Ucrainei să câștige și trebuie să o bombardeze în continuare.

Ca să nu existe tribunale de la Haga, proceduri penale, despăgubiri, reparații, ca să nu se întâmple nimic din toate astea, trebuie să intensificăm ostilitățile, trebuie să facem presiuni asupra lor (ucrainenilor – n.red.) ca să accepte un armistițiu sau pacea”, a mai spus ea.

*Cum a vrut Rusia să cucerească Ucraina în 10 zile

Think-tank-ul britanic Royal United Services Institute (RUSI) a dezvăluit că Rusia intenționează să ocupe Ucraina în termen de 10 zile și să o anexeze până în august. Acesta este rezultatul documentelor rusești interceptate care ar fi trebuit să fie semnate de președintele Vladimir Putin.

Conform documentelor menționate, doar un mic grup de oficiali ruși au știut de aceste planuri. Potrivit RUSI, chiar și comandanții adjuncți ai unor tipuri individuale de forțe armate au aflat despre planul de invazie și ocupare a Ucrainei cu doar câteva zile înainte de atac, iar unitățile militare tactice au primit ordine cu câteva ore înainte de invadarea Ucrainei.

Documentele arată că Rusia plănuia să preia centralele electrice, aeroporturile, rețelele de alimentare cu apă, banca centrală și parlamentul Ucrainei și că serviciile secrete ruse urmau să ucidă liderii ucraineni. După cum subliniază RUSI, planurile urmau să ceară oficialilor guvernului ucrainean „fie să fugă, fie să fie capturați în cadrul unei invazii rapide”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *