The Washington Post: Forţele Speciale ruse Spetsnaz şi-au pierdut până la 90% dintre oameni în Ucraina, arată documentele clasificate divulgate pe reţele de socializare. Rusia are nevoie de până la zece ani să le refacă
Forţele Speciale ruse Spetsnaz au pierdut până la 90% dintre militarii de elită în Ucraina, potrivit documentelor clasificate americane divulgate pe reţele de socializare, dezvăluie The Washington Post (WP), iar comandamentul rus, iritat de faptul că trupele ruse nu avansează pe front a decis, însă de la începutul operaţiunii militare speciale să trimită Forţe Speciale pentru a desfăşura misiuni obişnuite.
The Washington Post estimează că reconstituirea unităţilor pierdute de ruşi în Ucraina ar putea să dureze până la zece ani, transmite News.ro.
More elite Russian airborne spetsnaz stormtroopers taken as POWs.#OSINT #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/3zFULWsXXM
— OSINT (Uri) 🇺🇦 (@UKikaski) April 16, 2023
Aceşti militari de elită – fornaţi să desfăşoare misiuni clandestine – au suferit pierderi extrem de importante în spatele liniilor ucrainene, unde au fost trimişi.
Documente clasificate divulgate pe reţele de socializare, consultate de WP, arată că ”(brigăzile Spetsnaz desfăşurate), cu excepţia uneia dintre cele cinci care au revenit din operaţiuni de luptă în Ucraina la sfârşitul verii lui 2022, au suferit pierderi importante”.
Atfel, a 22-a Brigadă Spetsnaz din cadrul Gărzii a suferit pierderi de până la 90%.
Imagini aeriene care datează din noiembrie 2021 şi imagini filmate aproape un an mai târziu surprind un parc auto considerabil micşorat – aproximativ jumătate dintre vehiculele blindate uşoare de tip Tigr ale acestei brigăzi au fost scoase din luptă.
A 346-a Brigadă Spetsnaz ”a pierdut aproape întreaga brigadă. Ea mai are doar 125 de persoane active dintre cele 900 desfăşurate”, potrivit acestor documente.
Aceste pierderi colosale ar putea afecta pe termen lung Forţele Spciale ruse.
În contextul în care o formare medie durează aproximativ patru ani, reconstituirea unităţilor pierdute ar putea să dureze până la un deceniu, estimează The Washington Post.
Aceste trupe erau folosite să formeeze grupuri paramilitare în tactici de război neconvenţional, ”pe care Rusia le-a folosit pentru a-şi promova interesele în străinătate”.
Poliţia federală americană (FBI) l-a arestat joi pe aviatorul Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, membru al Gărzii Naţionale Aeriene din Massachusetts, pe care-l acuză că se află la originea acestor divulgări.
Jack Teixeira este acuzat de faptul că a sustras şi difuzat informaţii clasificate referitoare la apărarea naţională americană, o infracţiune penală care se pedepseşte aspru în baza legii spionajului.
El ar putea fi judecat apoi de către un tribunal militar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!