Actualitate

Țîcu îi cere lui Stoianoglo să demisioneze: E intolerabil să minți că Botnari a fost condamnat cu suspendare, deși trebuia închis, însă, doar a achitat o amendă

Deputatul neafiliat, președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, îi cere procurorului general Alexandr Stoianoglo șă-și dea demisia, făcând referire la cazul condamnării fostului șef al SIS, Vasile Botnari, pentru expulzarea celor șapte profesori turci.

Țîcu susține că Stoianoglo este „omul lui Dodon” și face parte din „sistemul ticăloșit”.

„Scandaloasa decizie a justiției moldovenești de scoatere basma curată a fostului șef SIS este încă o dovadă că sistemul juridic din Republica Moldova rămâne capturat de Igor Dodon, iar procurorul general Alexandr Stoianoglo este parte a sistemului ticăloșit și omul actualului președinte”, a declarat deputatul Octavian Țîcu.

Liderul PUN este de părere că fostul șef al SIS ar fi trebuit să stea închis pentru expulzarea celor șapte profesori turci.

„Să minți că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare, deși el trebuia să stea închis, când el a fost pedepsit doar cu o amendă este intolerabil. Pur și simplu, procurorul general trebuie să plece. Să arunci 7 oameni în temnițele lui Erdogan și să scapi doar cu o amendă este inacceptabil chiar și pentru Republica Moldova”, a mai spus Țîcu.

În acest context, Țîcu îi cere lui Stoianoglo să plece din funcția de procuror general.

„Îi cer oficial lui Stoianoglo să demisioneze. Dacă mai are o urmă de bun simț trebuie să demisioneze pentru că orice act, orice anchetă derulată de el va sta de azi sub semnul imoralității și al justiției selective deoarece tot ce a făcut actualul procuror a fost să-l ocrotească pe Dodon și oamenii săi preluați de la Plahotniuc”, a conchis Octavian Țîcu.

Anterior, șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că fostul șef al SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat cu suspendare. Ulterior, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că nu poate oferi detalii despre sentința fostului șef al SIS, Vasile Botnari, deoarece decizia este secretizată.

Cei de la Procuratura Generală au informat doar că că Vasile Botnari a fost condamnat pentru abuz de serviciu la îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova a celor șapte profesori turci, iar inculpatul a achitat prejudiciul cauzat statului, dar și toate cheltuielile judiciare.

Conform unui document publicat de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, fostul șef SIS nu a fost condamnat la închisoare cu suspendare, așa cum afirma marți procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și nici nu a achitat 125.000 de euro, suma imputată de CEDO pentru deportarea profesorilor turci, ci s-a ales cu o amendă în valoare de 88 de mii de lei

cotidianul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *