Internațional

Tinerii americani nu mai sunt interesați de limbile europene

Potrivit celui mai recent raport al The MLA (Modern Languages Association), menționat de Washington Post, popularitatea limbilor europene în rândul tineretului american este în cădere liberă în ultimii ani. Autorii raportului consideră că prima cauză a scăderii interesului este multitudinea activităților oferite în ultimul timp încă din școala primară. Cursurile de limbi străine sunt în concurență cu altele mai atrăgătoare, îndeosebi artistice.

În plus, MLA arată că elevii înșiși se orientează spre limbi străine în funcție de evoluția situației economice la nivel mondial, în care limbile europene pierd din popularitate. Limbile lui Moliere, Goethe sau Cehov, multă vreme favorite, au înregistrat scăderi de 13% și respectiv 21% și 31% în privința frecvenței la cursuri în perioada 1990-2013.

În schimb, limbile asiatice (chineza, coreeana) și araba sunt preferate de tot mai mulți tineri, cu creșteri de frecvență la cursuri de 110% și respectiv 208% și 330% în școlile americane.

Marea surpriză este dată însă de limbajul semnelor în sistem american, care se bucură de un interes tot mai mare, aceste cursuri fiind de 30 de ori mai solicitate în unitățile școlare americane decât acum 25 de ani.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *