Actualitate

Top 5 rețete de toamnă cu fructe și legume de sezon

Top 5 rețete de toamnă cu fructe și legume de sezon:

Crumble cu mere, pere și quinoa

Când vrei un mic dejun delicios, cald și sățios, un crumble poate fi varianta perfectă.

Când ai poftă de ceva dulce nu trebuie decât să faci un amestec de quinoa fiartă și scursă foarte bine, fulgi mărunți de ovăz, puțin ulei de cocos și sirop de agave după gust.

Amestecă totul până când obții o compoziție omogenă. Separat, taie mere, pere, prune și orice alte fructe dorești. Stropește-le cu puțină zeamă de lămâie, îmbracă-le în zahăr de cocos, apoi toarnă deasupra compoziția de mai sus și pune totul la cuptor, până când fructele fierb și crumble-ul devine ușor auriu.

Chifteluțe din somon și cartof dulce

Cartoful dulce este în plin sezon, așa că profită din plin de el. Aceste chifteluțe pot fi servite în nenumărate feluri. Le poți pune într-un burger delicios, alături de o salată din legume proaspete sau cu un piure fin de țelină.

Fierbe un cartof dulce mare pana când îl poți pătrunde ușor cu furculița. Pune-l într-un bol încăpător, pasează-l parțial, apoi adaugă aceeași cantitate de somon gătit și tăiat mărunt. Pune și 3-4 linguri de quinoa gătită, o lingură de făină de ovăz și două ouă bătute. Amestecă totul foarte bine, apoi modelează chifteluțele și coacele pe ambele părți.

Bautura funcțională cu dovleac

Dacă vrei o băutură caldă și delicioasă, care să-ți ofere confort și răsfăț, înlocuiește clasicul „pumpkin spice latte” cu această băutură funcțională, extrem de benefică pentru corp.

Amestecă în blender câteva cubulețe de dovleac copt sau fiert, o cană de lapte de migdale sau de ovăz, o linguriță de turmeric și o linguriță de mix allspice (muguri uscați, scorțișoară, ghimbir). Adaugă o linguriță de miere, sirop de arțar sau agave. Mixează totul, apoi mai îndulcește băutura dacă simți nevoia.

Supă cremă de morcovi cu turmeric

O variantă excelentă de prânz sau de cină, ușor de preparat, care folosește morcovi proaspeți și aromați. Nu trebuie decât să călești o ceapă mare în puțin ulei de măsline, să adaugi morcovi tăiați în sferturi, usturoi, o linguriță de turmeric, o lingură de boia afumată și orice alte legume dorești.

Amestecă bine, apoi adaugă apă cât să acopere totul și lasă supa la fiert, la foc mic. Când legumele sunt fierte, oprește focul, lasă supa să se răcească timp de 15 minute, apoi paseaz-o cu un mixer vertical.

Buddha bowl cu broccoli, kale, naut si cartof dulce

Când nu știi ce să mai mănânci și nici nu ai timp să gătești ceva complex, încearcă un buddha bowl plin cu nutrienți. Pregătește un cartof dulce copt cu puțin ulei de măsline, broccoli sotat cu usturoi sau copt și el alături de cartof și, nu în ultimul rând, câteva frunze de kale, spălate și masate cu tahini.

Poți adaugă în bol și alte ingrediente, precum frunze de baby spanac asezonate cu lămâie, roșii proaspete, puțin avocado tăiat în felii și năut fiert, din conservă. Vei obține un mix delicios de arome și te vei bucura de beneficiile legumelor de sezon.

Sursa: ea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *