Politică

Toți deputații din fracțiunea PLDM au semnat pentru ca Filat să fie plasat în arest la domiciliu

(UPDATE 16.20) Liberal-democratul Vadim Pistrinciuc, semnatar al garanției, spune că nu crede ca liderul PLDM să fie eliberat fiindcă, spune el, „avem ce avem”.

(UPDATE 15.38) Deputații liberal-democrați, Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Vadim Pistrinciuc și Angel Agachi sunt gata să ofere garanții, exact cum s-a întâmplat în cazul Grigore Petrenco pentru ca Filat să fie plasat în arest la domiciliu.

Deputații liberal-democrați au fost invitați de judecători pentru a oferi garanțiile de rigoare în favoarea lui Vlad Filat. Toți deputații din fracțiune din Parlament au semnat.

(UPDATE 15.05) Ilan Shor a părăsit sediul Judecătoriei Buiucani. Acesta a fost audiat circa o oră. Controversatul om de afaceri, principalul bănuit în furtul miliardului din sistemul bancar, a refuzat să facă declarații pentru presă. 

 Fiind mutat dintr-un birou în altul, Vlad Filat a reușit să răspundă la o întrebare adresată de jurnaliști. Fiind întrebat ce a declarat Shor, acesta a răspuns: „Minciuni, încă o dată minciuni”, a spus Filat.

Avocatul Igor Popa a solicitat judecătorilor recuzarea procurorului Adriana Bețișor. Aceata însă va rămâne în continuare principalul acuzator în dosarul lui Vlad Filat. Magistrații de la Judecătoria Buiucani au respins demersul avocaților lui Filat privind recuzarea procurorului Bețișor.

(Știre inițială) O nouă şedinţă de judecată pentru examinarea cauzei penale, în care este învinuit ex-premierul Vlad Filat, are loc astăzi, cu începere de la ora 10:30. Despre acest lucru anunțase ieri, avocatul ex-Premierului. Mai mult, acesta a declarat că de astăzi vor fi audiați martorii, printre care și controversatul om de afaceri, Primarul orașului Orhei, Ilan Shor. Informația nu a fost confirmată deocamdată de serviciul de presă a lui Shor.

Reamintim că, ieri magistraţii de la Judecătoria Buiucani au prelungit mandatul de arest preventiv pe numele fostului premier, iar Filat va rămâne în arest încă 30 de zile.

Fostul premier a fost reţinut în octombrie 2015, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Prima ședință de judecată a avut loc în data de 29 decembrie 2015, dosarul fiind trimis în instanţă tot în decembrie.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *