Ultima oră

(TRAGEDIA DIN COLECTIV) Încă o victimă rănită grav în incendiu a murit. Bilanţul tragediei a ajuns la 62

Este vorba despre un tânăr care era internat la Spitalul de Arsuri. El a fost în stare critică de la început. Bărbatul avea arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene.

În spitalele din România mai sunt internaţi 18 pacienţi, dinrte care trei sunt în stare critică – doi la Spitalul Floreasca şi unul la Institutul C.C. Iliescu.

În străinătate mai sunt internaţi 21 de pacienţi. 

Andrei Trifu, Alexandru Plângu şi Andrei Bud, răniţi în incendiul din Colectiv, au fost externaţi, luni, de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", în spitalele Capitalei rămânând internaţi 19 dintre răniţii din incendiu, iar în străinătate, 22.

Andrei Trifu, de 44 de ani, scafandru de mare adâncime din Mangalia, a spus la externare că abia aşteaptă să ajungă acasă, unde îl aşteaptă familia şi prietenii să petreacă sărbătorile.

La rândul lui, Alexandru Plângu, din Tulcea, fost concurent la X Factor, a spus că în fiecare zi se gândeşte la clipa când va urca din nou pe scenă. "Abia aştept să cânt cu formaţia, am pregătit deja câteva cântece", a declarat, la externare, Alex Plângu.

Bilanţul victimelor incendiului din Colectiv a ajuns la 61 de morţi şi sute de răniţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei se numără artişti, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-a extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situații cauzatoare de moarte, prin prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert. Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roșu de intervenție, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu național. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 62 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate.În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

sursa: digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *