Actualitate

Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii / Prima reacție – Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi contesta decizia!

Traian Băsescu a declarat că va contesta decizia!

"Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi face contestație! E vorba de contrainformațiile militare despre care eu, la 21 de ani, habar n-aveam că sunt parte a Securității. Până la revoluție n-a știut nimeni că, contrainformațiile militare sunt parte a Securității.

Mi-e greu să fac o analiză acum. Nu voi face o bătălie publică din acest verdict, voi merge pe calea judecătorească încercând să clarific lucrurile la ICCJ. Mi-e greu să fac speculație atâta timp cât nu am informații clare.

Bucuroși le-om duce toate, de e pace de-i război. Nu am ce să-mi reproșez. Viața merge înainte. Probabil o să fiu mai clar în declarațiile de la Inalta Curte."

*

Fostu preşedinte al României, Traian Băsescu, acum europarlamentar, poate face recurs în 15 zile de la comunicare.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colabor al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Bucureti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

”Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *