Actualitate

Trei frați din Fântâna Albă s-au dus la război, doi au murit, Alexandru, care a supravieţuit, a reușit să aducă acasă trupul neînsufleţit al fratelui său. Peste 120 de bucovineni au murit de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Trei frați din Fântâna Albă s-au dus la război, doi au murit, lăsând în sufletele apropiaților, o mare durere. Peste 120 de eroi bucovineni au murit de la începutul războiului declanșat de armata rusă în Ucraina.

În satul Fântâna Albă, regiunea Cernăuți, și-au luat rămas bun de la militarul Alexandru Hrinciuc. Avea 33 de ani. A intrat în război cu cei doi frați ai săi în prima zi de invazie pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Alexandru, când a plecat, a spus: „Mă voi întoarce cu victorie”. S-a întors în sicriu, ucis mişeleşte de cotropitorii ruşi”. A rămas văduvă tânăra-i soţie şi orfană de tată fiica de 8 ani.

Alexandru a servit în brigadă cu unul dintre frații săi – Eugen. Erau în tranșee când un obuz i-a lovit în timpul bombardării. Eugen a primit o comoție, dar a reușit să aducă acasă trupul neînsufleţit al fratelui său.

Fratele mai mic, Denis Hrinciuc a fost înmormântat pe 6 martie în satul său natal, Fântâna Albă. A locuit cu familia sa în Mukacevo. Avea gradul de militar superior.

Sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la Alexandru – trupul său a fost întâmpinat în genunchi de un coridor viu de oameni.

Mama, soția, sora, fiica și trei frați ai Eroului, care nu servesc în armată, și-au luat rămas bun acasă, transmite Suspilne.

„A luptat în Harkov, Lugansk, Doneţk, Zaporjie. Ultima a fost o luptă de rămas bun”, a spus fratele Eroului, Maxim.

Pentru prima dată, trei frați din familia Hrinciuc s-au alăturat armatei ucrainene în anul 2014. De atunci au fost mereu în prima linie. Alexandru a fost tratat câțiva ani după ce a fost rănit în zona operațiunii antiteroriste.

Peste 120 de bucovineni au murit de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Sursa: Zorile Bucovinei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *