Actualitate

Trendul stângist care a capturat mass-media occidentală și americană

“Cum de a pierdut Israelul bătălia informațională?”, l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu pe regizorul Erwin Șimșensohn.

“Suntem acum într-o situație foarte gravă la nivel mondial, o situație foarte dramatică. Nu știu dacă Israelul neapărat a pierdut acest război mediatic, dar într-adevăr se pare că o mare parte din mass-media alege să preia o serie de mesaje pe care le-aș numi fără ezitare, de fapt, fake news. Din păcate foarte multă media preia și transmite mai departe informații care vin pe canale neverificate, din păcate informații care pleacă chiar din partea organizației teroriste Hamas, așa cum s-a întâmplat în repetate rânduri în ultimele săptămâni. Mesaje transmise eronat, cifre umflate, imagini trucate. Sunt foarte multe lucruri pe care mass-media le prezintă și nu doar că le prezintă, dar din păcate chiar și unele care sunt reale sunt efectiv scoase din context.

Regizorul Erwin Șimșensohn: Automat au dat mesajul transmis de către Hamas

Din fericire pot spune că nu vorbim de mass-media din România. Am satisfacția de a spune că se simte cumva că mare parte din media românească are o poziție destul de echilibrată, spre deosebire de ce se întâmplă în vestul Europei, unde mesaje au fost preluate și prezentate extrem de ciudat, așa cum s-a întâmplat cu distrugerea spitalului, cum toată presa vestică automat a preluat mesajul trimis din partea Hamas, organizație care este recunoscută ca fiind teroristă din toate punctele de toate statele europene, de Uniunea Europeană, de Statele Unite, de NATO, de toată lumea. Automat au dat mesajul transmis de către Hamas.

“Dovezile puse la dispoziție de către armata israeliană întotdeauna au fost puse sub semnul întrebării”

A fost preluat fără nicio verificare profesionistă și automat în acea seară s-a spus că armata israeliană a bombardat acel spital, că au murit 800 de oameni. Cifrele au început să scadă de la o oră la alta, ca într-un final, în urma apariției unor dovezi extrem de clare pe care armata israeliană și nu doar armata israeliană le-a pus la dispoziție, cu filmări, cu înregistrări ale unor convorbiri telefonice între teroriștii Hamas care își asumau în întregime acea nenorocire, de fapt chiar și în acel moment media era sub rezerva unor verificări, sub rezerva verificărilor ulterioare.

Deci practic mesajul inițial transmis de Hamas a fost preluat ad litteram, fără nicio verificare, în schimb dovezile clare puse la dispoziție de către guvernul și de către armata israeliană întotdeauna au fost puse sub semnul întrebării și negarea primelor apariții a fost făcută întotdeauna cu un semn de întrebare, ceea ce e cumva o formă extrem de clară prin care mass-media este extrem de părtinitoare”, a spus regizorul Erwin Șimșensohn.

Trend stângist

Totodată, regizorul Erwin Șimșensohn a fost întrebat de către Val Vâlcu, în acest context, cum se explică eșecul mass-mediei occidentale, dacă e vorba despre goana după public sau ce este. 

“E mult spus goana după public, este acest trend curent, i-aș spune eu stângist care domină în mare parte mass-media occidentală, nu doar europeană, chiar și nord americană în care întotdeauna vorbim despre refugiați, vorbim despre oprimare. Este un… nici nu găsesc cuvintele în limba română.  Este o părtinire atât de prezent, atât de pregnant, care vine și din mediul academic, și din mediul artistic, pentru că este un trend”, a mai spus Erwin Șimșensohn. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *