Sport

Trepte – o oglinda autobiografica a lui Viorel Bologan

Aparitia unor carti semnate de catre jurnalistii sportivi a devenit o buna traditie. Tot mai mult cavaleri ai pixurilor, incercand sa-si esentializeze gandurile pe care le expun in cronicile operative din presa de specialitate, realizeaza o sinteza a acestora editand volume apreciate inalt de publicul amator al sportului.

Dar atmosfera veritabila din anturajul sportiv o pot reda mai bine insisi sportivii si antrenorii care muncesc sarguincios pentru obtinerea performantelor. Astfel, debuturile editoriale ale asilor sportului sunt binevenite pe piata cartilor din republica.
Marele maestru international la sah Viorel Bologan si-a lansat, la Uniunea Scriitorilor din R. Moldova, cartea autobiografica „Trepte". Aceasta lucrare, prefatata de renumitul campion mondial Garry Kasparov, va constitui, cu certitudine, un ghid veritabil pentru toti junii care vor sa patrunda in tainele sahului, au remarcat persoane eminente ale culturii si sportului, prezente la eveniment.
 

„Am jucat circa 20 ani in Rusia. Acolo am scris si aceasta carte. In martie 2009 am revenit definitiv la Chisinau. Acum toate proiectele sunt legate de meleagurile natale si ma bucura mult aparitia acestei lucrari", a spus autorul in cadrul lansarii cartii sale.Cartea are un pronuntat caracter autobiografic si include cele mai frumoase partide jucate si comentate de Viorel Bologan.

El a multumit tuturor celor care au colaborat la editarea volumului in conditii bune. „Printre oamenii care au contribuit la aparitia cartii figureaza si marele maestru moldovean Doru Rogozenco, stabilit in Germania", a precizat sahistul.
Viorel Bologan a castigat peste 40 de turnee internationale de anvergura, inclusiv superturneele „Aeroflot Open" de la Moscova si Dortmund.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *