Externe

Tribunalul olandez respinge contestația la interzicerea sinuciderii asistate

Instanța olandeză a confirmat miercuri interzicerea sinuciderii asistate în Olanda, ceea ce reprezintă un eșec pentru activiștii care au declarat că această interdicție încalcă dreptul lor de a decide când își pun capăt vieții.

Tribunalul districtual din Haga a respins argumentul activiștilor potrivit căruia interdicția încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

“Dreptul de a decide singur cu privire la propriul sfârșit de viață este într-adevăr protejat” de convenție, a declarat tribunalul într-o declarație scrisă. “Cu toate acestea, acest drept la autodeterminare nu merge atât de departe încât să existe și un drept de a obține sinucidere asistată”.

Frits Spangenberg, președintele grupului Cooperative Last Will, care a intentat procesul împreună cu 29 de reclamanți individuali, s-a declarat dezamăgit de această hotărâre, dar a promis că va continua să lupte. El a spus că va studia decizia împreună cu avocații înainte de a decide dacă va face apel.

“Nu sunt surprins, dar am sperat la mai multă perspectivă”, a declarat Spangenberg într-un interviu telefonic.

Olanda a fost prima națiune care a legalizat eutanasia. O lege din 2002 a permis medicilor să pună capăt vieții pacienților în condiții stricte, fie prin administrarea unei doze fatale de medicamente, fie prin oferirea pacientului a medicamentelor pe care să le ia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *