Lumea

Troll-ii internauți din Marea Britanie riscă închisoare pentru doi ani

(n.red. via Wikipedia: Un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresa unei singure persoane, ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această „dezvăluire” publicului larg cu scopul de a defăima. Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zâzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.)

Potrivit Grayling, trol-ii riscă să fie privați de libertate pe o perioadă de doi ani –patru ori mai mult decât perioada maximă prevăzută în legislație precedentă. Această decizie a fost luată după o serie de scandaluri legate de abuzuri și hărțuiri în rețea.

Într-un interviu acordat publicației „Mail on Sunday”, ministrul a numit trol-ii „lași și oameni toxici pentru societate”, adăugând că „nimeni nu ar tolera un astfel de comportament în viața reală și, prin urmare, acest lucru nu ar trebui să fie trecut cu vedere nici în mediul online”.

„Această lege a fost adoptată pentru a face față cruzimii și demonstrează intenția noastră de a se opune mulțimii agresive din lumea online. Trebuie să transmitem un mesaj clar – Dacă faci trolling, riști să putrezești timp de doi ani în închisoare”, a declarat Grayling.

Una dintre cele mai recente victime ale hărțuirii cibernetice, din Marea Britanie, prezentatoarea TV Chloe Meydeli, și-a exprimat sprijinul pentru planurile guvernului. „Trebuie să admitem că este imposibil să justificăm amenințarea cu violența fizică, invocând libertatea de exprimare, – a spus ea -. Aceste amenințări ar trebui să fie interpretate ca terorism online și ar trebui să fie interzise”.

În conformitate cu legislația actuală un online-troll, care riscă închisoare, este cel care publică materiale sexuale explicite sau ofensatoare pentru o persoană sau un grup de persoane, precum și amenințări.

Sursa: bbc.co.uk

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *