Actualitate

Turcia, România și Bulgaria încep consultările

Se pune la cale planul pentru deminarea din Marea Neagră: Turcia, România și Bulgaria încep consultările

România, Turcia şi Bulgaria doresc să semneze luna viitoare un tratat comun prin care să fie constituită o Forţă de deminare în Marea Neagră, informează Rador Radio România.

Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, are programată o vizită în Turcia, pentru a semna acest document alături de omologii turc şi bulgar. Tratatul va fi unul deschis şi la el vor putea să adere Georgia şi Ucraina, după încetarea războiului cu Rusia.

Surse din Ministerul român al Apărării, citate de reporterul RRA, Andrei Şerban, au precizat că în Marea Neagră au fost găsite 151 de mine, şase dintre ele în apele noastre teritoriale, care au fost distruse. Cele mai multe mine au fost găsite în apele teritoriale ale Ucrainei. Minele provin de la actualul conflict din Ucraina, dar sunt şi istorice, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Stati calmi. De la Turcia si Bulgaria nici o baza. Ce-o fi vrand si Tîlvăr de la astea doua, cand se stie cu cine voteaza !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *