Actualitate

Ucraina declanșează o operațiune specială cu numele de cod ”Cameleon” pentru depistarea agenților ruși

Rusia își schimbă modul în care operează în războiul cu Ucraina. Adversarul încearcă să destabilizeze situația din Ucraina printr-o rețea de agenți de influență care se pretind că sunt patrioți ucraineni, a apreciat la ICTV secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (RBNiO) al Ucrainei, Oleksiy Danilov, informează wydarzenya.interia.pl.

Rusia schimbă modul în care operează în războiul cu Ucraina, a spus Danilov. În prezent, este în desfășurare o operațiune specială, cu numele de cod „Cameleon”, al cărei scop este localizarea agenților ruși din Ucraina care operează sub masca unor oameni cu o atitudine presupus patriotică, a dezvăluit Danilov.

Potrivit politicianului, însă, această modificare a modului în care funcționează Kremlinul este pur tactică. Obiectivele strategice ale Kremlinului nu s-au schimbat – ele sunt în continuare „distrugerea Ucrainei ca stat și, de asemenea, a națiunii ucrainene”. ”Nu trebuie subestimată puterea inamicului. Rușii dispun încă de cantități mari de arme, așa că următoarele câteva săptămâni vor fi foarte dificile. Scopul nostru rămâne însă să distrugem inamicul – pentru ca problema independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată subminată de Moscova”, a spus secretarul NSRD.

Anterior, pe 2 mai, Danilov a exclus încheierea oricărui acord de compromis de către partea ucraineană cu Kremlinul.

Este mai ușor să obțineți cetățenia rusă – decretul lui Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri un decret care prevede o procedură simplificată de acordare a cetăţeniei ruse locuitorilor din teritoriile ocupate din regiunile Herson şi Zaporizhia din sudul Ucrainei, a informat ziarul ucrainean Pravda.

Documentul a modificat decretul prezidențial anterior din aprilie 2019, care a decis o procedură simplificată pentru acordarea cetățeniei locuitorilor republicilor populare separatiste Donețk și Lugansk – structuri parastatale autoproclamate, controlate de Moscova, din estul Ucrainei.

Decretul a intrat în vigoare în ziua în care a fost semnat de șeful statului.

Pravda ucraineană a informat că cererile de acordare a cetăţeniei ruse depuse de locuitorii regiunilor Herson şi Zaporizhia vor fi procesate în termen de trei luni.

Pe 10 aprilie, statul major al armatei ucrainene a raportat că în regiunea Herson, rușii ar fi tipărit materiale de agitație pentru a conduce așa-numita referendum privind crearea „Republicii Populare Herson”. În zilele următoare, autoritățile de la Kiev și surse militare ucrainene au anunțat că „votul” în această regiune ar putea avea loc la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Pe 9 mai, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malar, a anunțat că așa-numitul nu a avut loc până acum un referendum din cauza acțiunilor eficiente ale armatei și serviciilor secrete ucrainene.

Pe 20 mai, ziarul ucrainean de internet Kyiv Independent a raportat că autoproclamatul guvernator al regiunii Herson, Volodymyr Saldo, a anunțat „unirea iminentă a Hersonului cu Rusia” în timpul unei întâlniri cu colaboratorii ruși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *