CSI / Rusia

Ucraina nu crede că Rusia poate repeta cu succes invazia din 2014. Kuleba: Azi, toată lumea e cu garda ridicată

În cadrul unui interviu acordat RBC și citat de Unian.info, șeful diplomației de la Kiev a precizat că scenariul din 2014 nu se mai poate repeta întrucât Ucraina, împreună cu întreaga comunitate internațională, de data aceasta au garda ridicată.

În acest sens, Dimitri Kuleba a dat asigurări că Ucraina e pregătită să respingă orice agresiune rusă, atât la nivel politic, diplomatic cât și militar.

„Spre deosebire de 2014, azi, în 2021, Ucraina și întreaga comunitatea internațională sunt pregătite și nu vor mai lăsa garda jos, indiferent cu ce ar încerca Kremlinul să surprindă”, a precizat Kuleba, potrivit sursei citate.

„Experiența din 2014 ne-a învățat câteva lucruri. În primul rând că ne putem aștepta la orice când e vorba de Federația Rusă. În al doilea rând, atunci când încercăm să anticipăm acțiunile Rusiei, trebuie să fim precauți și să nu lăsăm garda jos”, a mai precizat șeful diplomației ucrainene.

Pe de altă parte UE nu pare atât de liniștită. Uniunea Europeană a afirmat ieri că se teme de "un incident" în urma "celei mai masive desfăşurări" de trupe ruseşti înregistrate vreodată la frontiera cu Ucraina.

Totuși, în cadrul videoconferinței din cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai UE, la care a participat ca invitat și Kuleba, acesta a reiterat că Ucraina se teme că Kremlinul nu caută decât un pretext pentru a o ataca. În cadrul reuniunii, ministrul de externe ucrainean i-a informat pe omologii săi din cele 27 state UE în legătură cu ultimele evoluţii de la frontiera ucraineano-rusă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *