Actualitate

Ucraina nu este singură în luptă: SUA și Germania trimit tancurile lor cele mai puternice pentru a proteja suveranitatea Ucrainei

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri de luptă Abrams în Ucraina, subliniind că această decizie nu trebuie interpretată ca un gest ofensiv la adresa Rusiei, ci ca un ajutor pe care aliații îl acordă Ucrainei pentru a se apăra. Acest anunț a venit într-o perioadă în care tensiunile dintre SUA și Rusia au crescut în mod semnificativ, iar Rusia a exprimat opoziție față de această decizie.

Președintele SUA, Joe Biden, a negat că ar fi fost forțat de Germania să furnizeze tancuri Abrams Ucrainei și a subliniat că unitatea aliaților este importantă. Biden a declarat că a dorit să se asigure că toți aliații sunt împreună în această decizie. El a mulțumit cancelarului Olaf Scholz pentru lideratul și angajamentul său în sprijinirea Ucrainei și a mulțumit tuturor țărilor care au participat la reuniunea miniștrilor apărării de săptămâna trecută.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că sprijinul acordat de Statele Unite Ucrainei nu este o amenințare ofensivă la adresa Rusiei, ci mai degrabă un ajutor pentru a-și apăra suveranitatea. Biden a precizat că scopul acestui sprijin este de a ajuta Ucraina să-și apere și să-și protejeze teritoriul ucrainean. El a adăugat că trupele rusești ar trebui să se întoarcă în Rusia și că toți doresc sfârșitul acestui război.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina, ca parte a unui batalion complet de tancuri, pentru a ajuta Ucraina să-și îmbunătățească capacitatea de manevră în teren deschis și de descurajare împotriva agresiunii rusești. Biden a subliniat că tancurile Abrams sunt „cele mai capabile tancuri din lume”, dar sunt „extrem de complexe de operat și întreținut”, astfel că SUA va oferi și piesele și echipamentele necesare pentru a le susține eficient pe câmpul de luptă. Livrarea tancurilor va dura luni de zile și trupele ucrainene vor avea nevoie de o pregătire amplă pentru a le opera și întreține. Anunțul a venit după negocieri diplomatice cu Germania, care a acceptat să trimită tancurile Leopard 2 Ucrainei doar dacă SUA vor oferi tancurile Abrams.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *