Actualitate

UE trebuie să mențină o relație cât mai apropiată cu Marea Britanie după Brexit, afirmă Sigmar Gabriel

‘Din punctul meu de vedere noi ar trebui să depunem toate eforturile, în măsura în care acest lucru este justificat din punct de vedere politic, pentru a ține britanicii cât mai aproape posibil de Europa’, a declarat Sigmar Gabriel pentru jurnaliștii străini.

Sigmar Gabriel, care este de asemenea liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), partenerul conservatorilor cancelarului Angela Merkel în coaliția de guvernământ, a afirmat că negocierile privind Brexit-ul nu trebuie să dureze prea mult timp.

‘Acest lucru nu va fi ușor. Mai presus de toate, trebuie să terminăm repede. Incertitudinea este cea mai mare problemă’, a mai spus Gabriel.

Premierul britanic Theresa May a declarat că până la sfârșitul lunii martie 2017 va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona al UE, care declanșează începerea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Cancelarul german Angela Merkel a repetat marți că accesul la piața unică a UE a aproximativ 500 de milioane de persoane se bazează pe respectarea celor patru libertăți fundamentale din blocul comunitar — libera circulație a persoanelor, a bunurilor, serviciilor și capitalurilor. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *