Actualitate

ULTIMA ORĂ! Fostul șef al CFM ar urma să fie extrădat în Republica Moldova

Potrivit PCCOCS, urmărirea penală este pornită pe mai multe fapte, inclusiv pe escrocherie, delapidări, abuz în serviciu. În ceea ce-l privește pe fostul șef al CFM, procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului în serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada 2015-2019.

Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în care sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane de lei. În scopul asigurării eficienței investigațiilor, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele fostului șef al CFM și ale altor figuranți din dosar, în sumă de 25 milioane lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.

PCCOCS precizează că la investigarea dosarului contribuie angajați de la Serviciul de Informații și Securitate, Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, Serviciul Fiscal de Stat, precum și de la Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *