Actualitate

ULTIMA ORĂ! Mircea Roșioru, fostul adjunct al PG, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul lui Stoianoglo

Procurora Mariana Cherpec responsabilă de comunicare din cadrul PG, a comunicat că Mircea Roșioru a fost scos de sub urmărire penală din dosarul lui Stoianoglo, după ce procurorii anticorupție au constatat că acțiunile procurorului Roșioru nu întrunesc elementele infracțiunii.

„Mircea Roșioru a fost scos de sub urmărire penală din motivul lipsei elementelor constitutive ale unei componente de infracțiune în acțiunile acestuia, în temeiul prevederilor articolului 275 punctul 3 din Codul de procedură penală”, a declarat Mariana Cherpec.

Articolul 275, punctul 3: Circumstanţele care exclud urmărirea penală – fapta nu întruneşte elementele infracţiunii, cu excepţia cazurilor când infracţiunea a fost săvârşită de o persoană juridică. În octombrie 2021, Mircea Roșioru, fostul adjunct al procurorului general suspendat, a fost audiat de către procurorii anticorupție în dosarul lui Stoianoglo și pus sub urmărire penală.

Vă amintim că pe 5 octombrie 2021, adjuncții procurorului general – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic au fost suspendați de drept odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo. Aflat în arest la domiciliu, procurorul general suspendat al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, este urmărit penal pe cinci capete de acuzare.

Pe 18 octombrie 2021, Mircea Roșioru, unul din cei trei adjuncți suspendați ai procurorului general Alexandr Stoianoglo, a depus cerere de demisie.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *