Social

ULTIMA ORĂ! Spitalele raionale ar putea trece în subordinea Ministerului Sănătății

Spitalele raionale vor fi subordonate Ministerului Sănătății și nu autorităților locale cum a fost până în prezent, a anunțat marți, 13 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, și președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun.

Inițiativa a fost deja înregistrată în Parlament, fiind susținută de majoritatea deputaților PAS. „Obiectivul principal al acestui proiect este fortificarea spitalelor raionale, crearea premiselor pentru dotarea, finanțarea, îmbunătățirea managementului în spitalele raionale. Aceste modificări vor asigura un management eficient și o calitate sporită a serviciilor de care beneficiază cetățenii”, a menționat Dan Perciun, transmite Observatorul.md.

„Cu regret, investițiile făcute astăzi de APL sunt derizorii. Este o descreștere a investițiilor făcute în toate spitalele raionale. În 2015, toate consiliile raionale au investit aproximativ 87 de milioane de lei în infrastructură, însă cu fiecare an această sumă a scăzut”, a declarat Ala Nemerenco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *