CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ultima speranță a Moscovei, după ce trupele lui Putin au fost nimicite pe frontul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării oferă migranților din Asia Centrală plăți lunare de până la 4160 de dolari pentru a-i trimite pe linia frontului din Ucraina și un bonus de 2390 de dolari pentru semnarea unui contract pentru a servi în armata rusă, susține ministerul britanic al Apărării în evaluarea de luni, relatează Hotnews.

Recrutorii ruși, care vorbesc tadjik și uzbecă, încearcă să recruteze persoane din moschei și birouri de imigrare. Pe lângă bonusurile în bani, li se promite procesarea accelerată a cetățeniei ruse, între șase luni și un an în loc de cinci ani, cât durează de obicei.

Serviciile militare secrete britanice consideră că migranții recrutați vor fi trimiși pe front, unde trupele rusești suferă pierderi grele.

Ministerul rus al Apărării apelează la migranți ca parte a unui plan de recrutare a 400.000 de voluntari pentru a lupta în Ucraina.

Astfel, Moscova încearcă să găsească o alternativă la mobilizarea obligatorie, care ar fi o măsură extrem de nepopulară.

Ministerul britanic al Apărării nu exclude ca salariile mari și bonusurile să îi încurajeze pe unii migranți să se înscrie pentru a servi în armata rusă.

Cu toate acestea, participarea la acțiuni militare ar putea duce la consecințe imprevizibile pentru migranți și familiile lor.

Migranții, trimiși să reconstruiască teritoriile ocupate

În luna aprilie, migranții care au plecat pentru a reconstrui teritoriile ocupate nu au fost lăsați să se întoarcă în Rusia, potrivit The Moscow Times. Activiștii pentru drepturile omului au primit deja aproximativ 20 de plângeri.

Recrutarea activă a migranților pentru a participa la război a început în toamna anului 2022. Inițial, acest lucru a fost făcut de grupul Wagner, apoi a fost deschis un centru de recrutare militară pentru străini la centrul de migrație Sakharovo.

Kazahstanul, Uzbekistanul și Kârgâzstanul s-au opus oficial participării cetățenilor lor la războiul împotriva Ucrainei.

Autoritățile ultimelor două state le-au reamintit compatrioților lor că aceștia sunt pasibili de până la 10 ani de închisoare pentru participarea la ostilități pe teritoriul unor state străine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *