CSI / Rusia

Un aliat a lui Nemțov va candida împotriva partidului de la Kremlin: „Putin nu este Dumnezeu, nu poate fi etern”

Un activist veteran la doar 32 de ani, Ilya Yashin, o figura proeminentă în partidul Libertăţii Poporului (RPR Parnas), a fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Nemţov, lucrând la campania să.

Acum, Yashin încearcă să continue muncă prietenului sau asasinat, şi vrea să între în Parlamentul din regiunea Kostroma, situată la aproximativ 300 de kilometri nord de Moscova.

„Nemţov a dat un exemplu important nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea”, a spus Yashin într-un interviu.

„Nemţov cară steagul opoziţiei. Pe el l-au ucis, dar noi am preluat steagul şi îl vom purta mai departe”.

Asasinarea lui Nemţov, un opozat fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin, a rămas încă nerezolvată. Cinci suspecţi au fost deţinuţi, dar nu este clar cine a ordonat uciderea lui şi de ce.

Yashin, care este însoţit de un bodyguard, spune că este conştient de riscurile pe care şi le asumă continuând muncă aliatului său. „Doar un nebun nu ar fi speriat”, a spus el. „Doar în anul acesta unul dintre prietenii mei a fost ucis, iar celălat închis în puşcărie”.

Yashin spune că nu poate fi optimist, având în vedere că sunt slabe şanse că partidul sau să câştige vreun loc în Parlament, dar a spus că va veni şi timpul opoziţiei să ia puterea.

„Putin nu este Dumnezeu, nu poate fi etern”, a spus acesta.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *