Justiție

Un angajat al Poliției de frontieră și șeful unui centru de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale – reținuți. Al treilea complice se află la închisoare

Un angajat al Poliției de frontieră și directorul filialei Cantemir a ÎS ”Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență, corupere pasivă și fals în acte publice. Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită în valoare de 24.000 de lei pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere, transmite Cotidianul.md.

Potrivit anchetei, polițistul de frontieră, în complicitate cu șeful filialei Cantemir a Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, ar fi pretins și primit de la un bărbat 24.000 de lei, sub pretextul că ar avea influență asupra mai multor angajați ai filialei Cantemir a Centrului și ai Secției înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din Cahul care, la rândul lor, ar putea favoriza susținerea cu succes a examenului auto, cu toate că solicitantul nu a frecventat orele de instruire și se afla la evidența medicului narcolog.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, polițistul de frontieră și administratorul au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și au fost reținuți pentru 72 de ore.

Reamintim, că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Al treilea suspect este tatăl vitreg al angajatului Poliției de frontieră, care în prezent, se află în Penitenciarul nr. 5 din Cahul.

CNA a anunțat și despre al treilea complice al polițistului de frontieră, reținut aseară pentru trafic de influență, corupere pasivă și fals.

„Este vorba despre tatăl vitreg al angajatului Poliției de frontieră care, la moment, se află în Penitenciarul nr. 5 din Cahul. Până a ajunge la închisoare, fiind condamnat pentru alte fapte infracționale, acesta ar fi acționat în complicitate cu fiul său vitreg în comiterea traficului de influență, prin care ar fi organizat obținerea unui permis de conducere prin susținerea influenței asupra unor funcționari ai Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, filiala Cantemir, și ai Secției înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din Cahul”, a precizat CNA.

Poliția de Frontieră a inițiat cercetări interne. Pe durata acțiunilor de cercetare, angajatul IGPF va fi suspendat din funcție.

Poliția de Frontieră comunică că a inițiat cercetări interne în privința polițistului de frontieră vizat într-un dosar de trafic de influență, corupere pasivă și fals în acte publice. În același timp, structura specializată din cadrul IGPF oferă suportul necesar instituțiilor de resort.

Pe durata acțiunilor de cercetare, angajatul IGPF va fi suspendat din funcție.

Instituția de frontieră susține că nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *