Actualitate

Un bărbat din Chișinău – trimis în judecată: Ar fi abuzat ani la rând două copile

Ca urmare a investigațiilor efectuate de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP, sub supravegherea procurorilor PCCOCS, s-a stabilit că abuzarea uneia din cele două fete a avut loc timp de 10 ani și a început atunci când aceasta avea șapte ani, în anul 1998.

„Abuzul sexual a avut loc în forme perverse, în casa în care locuiau. Pentru înfrângerea rezistentei minorei, acesta aplica violența psihică. La o nouă tentativă de abuzare a ei, când avea vârsta de 17 ani, aceasta nu a rezistat și și-a provocat leziuni corporale, ca formă de exprimare extremă a dezacordului ei. Ulterior, aceasta i-a povestit mamei, care însă nu l-a denunțat autorităților, chiar dacă era agresată fizic de către soț, așa cum acesta a amenințat-o că dacă o va face, își va pune capăt zilelor. Abuzul a încetat odată cu plecarea fiicei de la casa părintească”, informează poliția.

În toamna lui 2021, însăși fiica a depus plângere împotriva tatălui, după ce i-a deconspirat abuzul comis față de a doua victimă.

Inculpatul nu-și recunoaște vinovăția.

„În ceea ce privește abuzul comis față de a doua victimă, acesta a început în anul 2018, atunci când bărbatul deja locuia singur. Atunci, inculpatul a recrutat fiica unor cunoscuți, care avea vârsta de 14 ani, când a ademenit-o și a determinat-o să întrețină relații sexuale, inclusiv în forme perverse. Abuzul a continuat până în ziua reținerii, la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2021”, menționează poliția într-un comunicat de presă.

După reținerea acestuia, una din victime a fost plasată în Centrul de plasament a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane, iar ambele au beneficiat de consiliere psihologică corespunzătoare.

Procurorii i-au formulat acestuia învinuirea de comiterea acțiunilor cu caracter sexual și de întreținerea relațiilor sexuale cu persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, abuzatorul a fost plasat în arest preventiv, unde se află și acum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *