Justiție

Un bărbat își va petrece următorii 12 ani după gratii: Și-a omorât amicul de pahar

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, recunoscut vinovat pentru omora fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), inculpatul i-a aplicat amicului său de pahar multiple lovituri, inclusiv în zona capului, cu o cheie multifuncțională din metal, care a provocat moartea victimei.

Menționăm că crima a fost săvârșită la 2 februarie, în timpul nopții, într-o localitate din raionul Fălești, în rezultatul unui conflict cauzat de neîmpărțirea unei sticle cu vin.

Astfel, în fața instanței, inculpatul a pledat nevinovat.

„Acesta a invocat că de fapt, după ce au consumat alcool la un prieten comun și au adormit, victima l-a trezit din somn și i-a pretins niște bani și a încercat să îl strângă de gât, iar el doar s-a apărat. A invocat că lovitura de la cap victima a obținut-o din cauza că a căzut de pe o scară”, precizează procurorii.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Bălți, sediul Fălești, la data de 30 iunie. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *