Actualitate

Un bebeluș, în stare gravă la spital după ce s-a intoxicat cu vapori de motorină

Ca şi în cazul precedent, incidentul a avut loc din cauza neglijenţei adulţilor, care au lăsat recipientul cu motorină deschis la îndemâna copilului.

Purtătorul de cuvânt de la Institutul Mamei şi Copilului, Doru Dendiu, a declarat pentru IPN că băiatul de 10 luni din raionul Ialoveni a fost internat miercuri dimineaţa, în jurul orei 4.00. În ajun, tatăl băiatului a făcut focul în sobă, folosind motorină pentru aprindere şi a lăsat pe podea recipientul cu combustibil deschis în încăpere. Copilul de doar 10 luni s-a apropiat de recipient şi a dat cu mâna peste el, iar pentru că acesta nu era nici măcar închis, a vărsat peste haină motorină.

Potrivit lui Doru Dendiu, părinţi susţin că nu au simţit miros de combustibil de la micuţ şi şi-au data seama că copilul s-a intoxicat abia peste câteva ore, după ce acesta avea tuse şi vomă. La fel, părinţii spun că băiatul era răcit şi au crezut că tusea este provocată de răceală. Când au văzut că starea copului se agravează, părinţii au chemat ambulanţa. Micuţul a fost internat în secţia de reanimare, iar astăzi la prânz a fost transferat în secţia de profil, tratamentul fiind continuat.

Acum două zile, un copil de un an din raionul Ocniţa a fost internat de urgenţă la spital după ce a băut motorină. Băiatul, lăsat în grija unei vecine, a găsit combustibilul pe podea lângă sobă într-un vas deschis. Specialiştii susţin că astfel de incidente ar putea fi evitate dacă adulţii ar ţine cât mai departe de copii substanţele periculoase şi nu le-ar folosi în prezenţa micuţilor.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *