Actualitate

Un colonel rus a pierdut un laptop cu informații militare după o beție cruntă

Alexandr Kuzivanov, un colonel rus ce conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova, este suspectat că a pierdut un laptop ce conținea informații militare după o noapte de băut.

Jurnaliștii de la site-ul de știri Baza notează într-o postare făcută pe Telegram că bărbatul a pierdut laptopul cu informații militare după ce a băut alături de un alt ofițer rus în pubul „Castori și rațe”, un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova.

Institutul Central de Cercetare este responsabil de elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus. Kuzianov conduce centrul ESIMO din cadrul instituției, acesta ocupându-se de studiul oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar.

Colonelul rus nu-și amintește cum a pierdut laptopul

Jurnaliștii de la Baza afirmă că Kuzivanov a sărbătorit în seara zilei de 18 mai împlinirea a 70 de ani, alături de un alt colonel din cadrul institutului, și că și-a pierdut memoria după a doua sticlă servită.

Soția sa a fost cea care a reconstituit succesiunea evenimentelor care au urmat, relatând că ofițerul a fost dus acasă de paramedici după ce lui Kuzianov i s-a făcut rău pe stradă și trecătorii au chemat ambulanța.

Mai târziu, Kuzivanov a descoperit că și-a pierdut laptopul, care conținea note și planuri pentru articole pe subiecte militare.

Colonelul a spus poliției că articolele erau pentru „Marea Enciclopedie Rusă”, pentru care scrie lunar articole, și că documentele nu conțineau informații secrete.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *